המטרה של כל פילינג מכל סוג שהוא הינה לקלף ולהסיר את השכבות המתות של העור ולסייע לעור להתחדש. בנוסף, בשיטות פילינג שונות ניתן להסיר כתמי שמש, גבשושיות, צלקות מאקנה ואפילו לטשטש מראה קמטים. בשונה משיטות פילינג אחרות, בעזרת שיטת פילינג מכאני משייפים ומקלפים את העור בעזרת מכשיר מיוחד אליו מחוברות מברשות מיוחדות, אבני שיוף, יהלומים וכ"ו. המכשיר עצמו גורם למה שמולבש אליו להסתובב בצורה מהירה יחסית, מה שגורם לשיוף אינטנסיבי של שטחי העור, באזורים ספציפיים. תוך כמה ימים העור מתחיל להתחדש, מה שגורם למראה עור חלק, ללא כתמים או גבשושיות.
פילינג מכני – חסרונות
- לאחר הטיפול נוצר גלד אך לאחר מספר ימים הוא חולף.
- תיתכן היווצרות של אדמומיות קלה ותחושת צריבה.
- גורם ליובש זמני ותיתכן נשירת שיער לתקופה קצרה.
- היפר פיגמנטציה זמנית.
פילינג מכני – יתרונות
- ניתן לשלוט ברמת הקילוף ולבצע את הפילינג בשלוש רמות: פילינג שטחי, פילינג שעוצר לפני הנקודה שמחברת בין שתי שכבות העור הראשונות ופילינג כימי עמוק המגיע לשכבה התת אפידרמיס. הרמה השלישית מתאימה לאנשים עם עור עבה וגס.
- שיטה המאפשרת להשיג קילוף מדויק ואחיד.
- בסיום הטיפול מקבלים מראה עור רך וחלק.
חשוב לציין שאת הטיפול יש לבצע אך ורק לאחר שעברתם אבחון מקצועי בו יאפיינו את סוג העור שלכם ואת הפגמים שבו. כמות הטיפולים נעה בין 4-8 טיפולים ובין טיפול לטיפול יש לחכות בממוצע שלושה שבועות. פילינג מכני ניתן לחלק לאזורים: פילינג במצח, פילינג באזור האמצעי של הפנים (לחיים, אף ושפה עליונה), פילינג באזור הסנטר או פילינג כללי בו מכסים את כל חלקי הפנים הבעייתיים. בנוסף, בזמן הטיפול יש להימנע מחשיפה לשמש, למרוח את הפנים בחומריים קוסמטיים היפו אלרגניים ולהימנע מגירוד של העור שעלול לגרום לקמטים.