הפנים שלנו מושכות תשומת לב רבה ובהתאם אך טבעי הוא שנרצה שהן ייראו הכי טוב שאפשר. דרך מקובלת לבצע החלקת קמטים, העלמת צלקות, טשטוש פיגמנטציה ובאופן כללי לחדש את עור הפנים היא פילינג, וכדאי להכיר את האפשרויות השונות שישנן.
סוגי הפילינג העיקריים עליהם ממליץ חנוך רידר, הבעלים לשעבר של רשת איל מקיאג' ואיש מקצוע ותיק באופן כללי בתחום האיפור והטיפוח, הם כימי, ביולוגי, מכני ובעזרת לייזר.
פילינג כימי
פילינג כימי מתבצע באמצעות חומצה תלת כלורית (שנקראת גם TCA). רמת הריכוז של חומצה זו קובעת את עומק הקילוף של העור ואת עוצמת הפילינג: פילינג עדין לפנים הוא כזה שרמת החומר הפעיל בחומצה היא 20% ומטה, פילינג בינוני הוא עם חומצה בריכוז של בין 20 ל-50 אחוז, וריכוז גבוה יותר מייצר פילינג עמוק. אופציה נוספת שאותה מציין חנוך רידר היא פילינג כימי עמוק בעזרת חומצת פנול בעלת ריכוז של יותר מ-10%.
בכל מקרה ככל שהפילינג עוצמתי יותר, כך השינוי משמעותי יותר אבל מצד שני נדרשת תקופת החלמה ממושכת יותר, ובנוסף הטיפול עלול לגרום לכאב ניכר יותר. פילינג כימי עמוק כבר מחייב אשפוז (של לילה עד 3 לילות), חבישת הפנים עם מסכה ייעודית והחלמה של שבועיים, ומצד שני מוביל להצערת פנים משמעותית כולל העלמת פיגמנטציה, הסרת צלקות מכל הסוגים והחלקת קמטים.
פילינג ביולוגי
פילינג ביולוגי מבוסס על חומצה סליצילית או חומצה לקטית (שתיהן סוגים של חומצה אלפא הידרוקסית, AHA), ובדומה לפילינג הכימי הוא מאפשר העלמת כתמי שמש (ובפרט את אלה העדינים), החלקת קמטוטים ועוד. דרך הפעולה של חומצות מסוג זה שונה מדרך הפעולה של החומצה התלת כלורית: בעוד TCA יוצרת כוויה (מבוקרת, כמובן), הרי שה-AHA ממיסה את הקרטין, חלבון שמחבר את שכבת העור העליונה לאלה שמתחתיה ובכך גורם לה למעשה לנשור ובמקומה צומחות רקמות עור חדשות שמטבען הן חלקות ומוצקות.
פילינג מכני
פילינג מכני כשמו כן הוא – פילינג שמבוסס לא על חומר כימי או ביולוגי אלא על אמצעים מכניים ובפרט כאלה שמכילים ראש יהלום או מברשות שיוף מיוחדות.
טיפול פילינג בשיטה זו מבוסס על קרצוף שכבות העור העליונות בפנים והסרתן, כשבנוסף פעולה זו מעודדת את הגוף להגביר את קצב ייצור הקולגן והאלסטין, שני חלבונים שמהווים בסיס ליצירת רקמות עור חדשות (שכאמור מטבען הן נטולות קמטים או כתמים).
מבחינת עומק הפילינג, פילינג מכני נחשב פילינג קל כך שניתן לעבור את הטיפול גם בתדירות יחסית גבוהה.
מדוע ממליץ חנוך רידר על פילינג בלייזר?
שיטת פילינג נוספת היא באמצעות לייזר, ועליה ממליץ חנוך רידר במיוחד. טיפול פילינג בלייזר גורם לרקמות העור בפנים נזק מבוקר (על בסיס אנרגיית החום של קרני הלייזר), וכתוצאה מהנזק הגוף מגביר את קצב הייצור של האלסטין והקולגן, שכאמור אחראים על יצירת תאי עור חדשים ועל רקמות חלקות ומהודקות בעלות מראה מרשים.
פילינג בלייזר יכול להיות קל, בינוני או עמוק, בהתאם למידת השינוי הרצויה ולמידת המוכנות לסבול תופעות לוואי. חשוב מאוד להימנע ממגע של הלייזר בעיניים או בשפתיים, ועוד כדאי לדעת שבדרך כלל נדרשת סדרה בת 3 עד 5 טיפולים כדי לחולל שינוי משמעותי באמת.
הנחיות לאחר פילינג לפנים
לאחר טיפול פילינג, מכל סוג שהוא, יש להימנע מחשיפה לשמש במשך פרק זמן מסוים, עפ"י הנחיות הרופא המטפל. כמו כן ייתכנו תופעות לוואי כגון נפיחות, אדמומיות וכאב, כשכאמור עוצמת התופעות כעומק הפילינג. מומלץ לפרגן לעצמכם מנוחה מספקת כדי לאפשר לפנים להגיע במהירות הרבה ביותר האפשרית למראה המיוחל.
—
טייטל: חנוך רידר על כל האפשרויות של טיפול פילינג לפנים
תיאור: העלמת קמטים, טשטוש פיגמנטציה, הסרת צלקות – את כל אלה, ועוד, ניתן להשיג בפילינג מסוגים שונים. חנוך רידר מפרט את ההבדלים בין פילינג כימי, ביולוגי, מכני ועם לייזר