חדר סאונה הומצא לראשונה בפינלנד כאשר יש שני סוגים של חדרי סאונה: סאונה יבשה בה הטמפרטורה מגיעה על 60 מעלות סלציוז המיוצרת מחומר העץ ופועלת באמצעות תנור עם אבני לבה חמות עליהן ניתן לשפוך מים ליצירת אדים, כאשר רמת הלחות עומדת על ממוצע של 30% וסאונה רטובה (מאין מקלחון זכוכית) עם רמת לחות של 80% והיא פועלת באמצעות תהליך ייצור של אדים חמים המוזרמים בקיטור ובה רמת המעלות עומדת על 80 מעלות סלציוז.

למי זה מתאים?

השהייה בסאונה מומלצת לאנשים בריאים הסובלים מכאבי שרירים, מתח מצטבר, אנשים הסובלים מחוסר אנרגיה ומקושי להירדם.

חדר סאונה – כדאי לשים לב

השהייה בחדר סאונה מעודדת הזעה ומתאימה לכל מי שלא סובל מבעיות רפואיות שאינן אורטופדיות כמו למשל אנשים סוכרתיים, אנשים עם חוסר איזון בלחץ דם – גבוה או נמוך, אנשים עם בעיות נשימה כמו למשל אסתמתיים.

האם זה כייף להזיע בפנים?

ובכן, תשובה לשאלה זו היא אינדוידואלית ויש לא מעט אנשים שמוצאים את השהייה בסאונה לחוויה ממש. זה המקום לשכוח מכל הצרות והמחשבות, להרפות את הגוף, לבצע מתיחות, לנשום עמוק ופשוט להירגע לכמה דקות שלמות. כאשר אתם יוצאים לחופשת קיץ, ומזמינים חדר במלון, כדאי לבדוק אם הוא כולל סאונה.

סאונה אחרי שחייה – מומלץ או לא?

שחייה היא פעילות גופנית לכל דבר ומאוד מומלץ להיכנס לסאונה כאשר אנו רטובים. השהייה בסאונה מסייעת לעלות את רמת הטמפרטורה של הגוף ומסייע בוויסות החום. בנוסף, היא תורמת להתרחבות של כלי הדם ומגבירה את זרימת החמצן והדם לאיברים השונים. בנוסף, אחרי פעילות גופנית השהיה בסאונה תורמת לתהליך ההתאוששות הטבעי של הגוף אחרי אימון עצים.

יחד עם זאת, השהייה בסאונה תורמת להאטת תהליך ההזדקנות, מעניקה תחושת שחרור ותומכת בתהליך ניקוי הרעלים של הגוף.